Consells per després d´una extracció dental

Després d´una extracció dental és important es formi un bon coàgul de sang perquè actuarà com un tap que evitarà el sagnat, i permetrà iniciar el procés de cicatrització. 

 

Si t´acaben de fer una extracció hauràs de seguir una sèrie de consells per tal de mantenir aquest coàgul en l´alveol i per evitar o minimitzar possibles complicacions post-operatòries.

 

 

-Mossegar amb fermesa una gassa durant 30-60 minuts. Si passat aquest temps continua sagnant col·locar una altra gasa durant 30-60 minuts més. Si passat aquest temps encara sagna prova de tallar l'hemorràgia mossegant una gasa mollada amb vinagre, o amb Amchafibrin ampolles (de venda en farmàcies). En retirar la gasa, fes-ho amb cura i suavitat.

 

-Aplicació fred local. Si el teu dentista t´indica l'aplicació de fred local, fes-ho de la següent manera: durant les primeres 24 hores aplica gel sobre la cara a la zona propera a l'extracció (bosses especials de venda en farmàcies o glaçons de gel o alguna cosa que tinguis al congelador embolicat amb una tovallola) durant 10 minuts i descanses 20 minuts i ves repetint aquesta operació vàries vegades.

 

-No glopejar fort cap líquid (ni aigua, ni col·lutori) durant les primeres 24-36 hores. Passat aquest temps podràs fer-ho suaument amb una solució d'aigua calenta amb sal o bicarbonat sòdic,   o amb un antisèptic receptat pel teu dentista.

 

-Higiene dental. És important que segueixis raspallan-te les dents, però fes-ho amb molta suavitat a la zona propera a l'extracció. Si vols, no facis servir pasta dental els primers 2 dies, atès que no pots glopejar.

 

-Dieta tova i freda. Durant els primers dies menja pel costat contrari a l'extracció i segueix una dieta tova / líquida (iogurt, suc, puré, sopa ...) i que sigui més aviat freda o a temperatura ambient. Evita també begudes carbonatades (coca-cola...).

 

-No fumar. No fumar, sobretot els primers dies postextracció. El tabac influeix negativament en la cicatrització de la ferida, podent causar una alveolitis seca (inflamació del alveol molt dolorosa).

 

-No estirar-se totalment. Durant el primer dia no tombar-se en posició completament horitzontal, mantenir el cap més elevat que la resta del cos (pots dormir amb un parell de coixins).

 

-No realitzar esforços físics. Durant els 2-3 dies posteriors a l´extracció evitar treballs o esports que requereixin d´un esforç físic important.

 

-Seguir les pautes de medicació indicades pel teu dentista.

 

-No dubtis posar-te en contacte amb el seu dentista davant de qualsevol dubte o molèstia que no consideris normal.

 

Elisabet Sanjaume Farrés, Lda. en Odontologia

Clínica dental Elisabet Sanjaume, Granollers

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 

© 2016 by Clínica Dental Elisabet Sanjaume

Created by joanmarcfortunyibres