Fem un cafè?

EL CAFÈ I ELS SEUS EFECTES EN LES NOSTRES DENTS I EN LA NOSTRA SALUD

 

 

Sabíes que el cafè és la segona beguda més consumida després de l´aigua ?

 

  • Com pot afectar el cafè a la nostra salud bucal  

    Sabies que el consum de cafè podria ser beneficiós per les teves dents? En proves de laboratori s´ha vist que el cafè posseeix uns components antibacterians (àcid clorogènic, àcid nicotínic i trigogelina) que poden ajudar a prevenir la càries, degut a que redueixen de manera significativa l´adhesió de l´Streptococcus mutans (bactèria responsable de la càries) a la superficie de la dent.

 

   El cafè no produeix cap efecte nociu sobre les nostres dents tret de les antiestètiques tincions. Com podem evitar o minimitzar que el cafè taqui les nostres dents? Consumint-lo de forma moderada (fins a tres cafès al dia) i portant una bona higiene dental (respallant-nos 2-3 vegades al dia i durant almenys 3 minuts cada vegada). També ens pot ajudar:

 .beure o glopejar aigua després de prendre el cafè

 .prendre´l amb canyeta (estil Starbucks, així minimitzem el contacte del cafè amb les dents)

 .prendre´l amb llet o poc concentrat

 

  • Efectes del cafè en el nostre organisme

     Cada vegada son més els estudis que li atribueiexen al cafè múltiples beneficis per a la nostra salud, com protegir d´alguns tipus de càncer, protegir el fetge, minimitzar el risc de malalties com la diabetes o d´altres de neurodegeneratives com el Parkinson i l´Alzheimer. També és cardioprotector a dosis moderades i, un potent antioxidant, a més de tenir propietats analgèsiques i de ser un estimulant natural del metabolisme i de la crema de grasses.

 

     Però, també té efectes indesitjables derivats fonamentalment de la cafeïna. És per això, que s´ha de prendre amb moderació. Segons la FDA (Food and Drug Administration) un consum de 300mg/dia de cafeïna no suposa cap risc. Això equivaldria a 2-5 tasses al dia, tenint en compte que no tots els cafès  tenen la mateixa quantitat de cafeïna (una tassa de cafè exprés 200mg, una tassa de cafè instantani 40mg).

 

Elisabet Sanjaume Farrés, Lda. en Odontologia

Clínica Dental Elisabet Sanjaume, Granollers

 

 

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

 

© 2016 by Clínica Dental Elisabet Sanjaume

Created by joanmarcfortunyibres