Una de las primeras cosas que observas cuando conoces a alguien es su boca. Una imagen de una sonrisa blanca siempre produce mejor impresión que una que no lo sea tanto. Así, en los últimos años, se ha incrementado el número de servicios demandados a los profesionales de la Odontología en temas de blanqueamiento dental.

Pero, ¿sabemos qué es? ¿Cómo se hace? ¿Qué peligros evitar o qué cuidados hemos de tener?

El Dr. José Amengual, vocal asesor del Colegio de Odontólogos y Estomatólogos de de Valencia (ICOEV) y médico odontólogo experto en blanqueamiento dental, nos ofrece diez consejos fundamentales antes, durante y después del blanqueamiento.

1.- Un blanqueamiento dental es un tratamiento odontológico, no es un tratamiento meramente estético que se puede hacer en cualquier lugar. Es decir, es un tratamiento por el que puedes modificar el color de los dientes haciéndolos más claros que debe ser efectuado por...


Metges han trobat una connexió entre les malalties de les genives i les dents i el càncer del fetge i la vesícula, d'acord a un article publicat a United European Gastroenterology Journal. Entre les persones que tenen les malalties de cavitat bucal, el risc d'aquests tipus de càncer és un 30% més alt. Entre d'altres factors, els investigadors van citar l'hàbit fumar, el sobrepès i la manca de fruites i verdures en la dieta, segons recull l'autora original d'aquest article Yana Berman.

Les malalties de dents i els càncers d'aparell gastrointestinal
La gingivitis, que s'associa amb la inflamació de les genives, la periodontitis, o inflamació del teixit connectiu entre la dent i el seu alvèol, i la càries són les malalties més freqüents de cavitat bucal. La mala salut de les dents i les genives és un factor relacionat amb l'aparició de malalties cardíaques, diabetis, vessaments cerebrals i diversos tipus de...

El descobriment permet un nou enfocament en la lluita contra aquesta malaltia degenerativa.

Investigadors noruecs han determinat a través d'una nova investigació que la gingivitis, coneguda com la malaltia de les genives, juga un paper decisiu en el desenvolupament de la malaltia d'Alzheimer. Ho han publicat a la prestigiosa revista Science Advances.
 


El bacteri Porphyromonas gingivalis produeix una proteïna que destrueix les cèl·lules nervioses en el cervell, el que al seu torn condueix a la pèrdua de la memòria i, en última instància, a l'Alzheimer.

 

"Vam descobrir amb proves basades en l'ADN que el bacteri que causa la gingivitis pot passar de la boca al cervell", explica l'investigador Piotr Mydel, del Laboratori de Recerca Broegelmann en Departament de Ciència Clínica de la Universitat de Bergen (UiB).

Mydel puntualitza que el bacteri no causa l'Alzheimer per si mateix, però la seva presè...

Tenir unes dents blanques, és un dels reptes per millorar l'aspecte.

Ningú no pot negar que un somriure amb dents blanques afavoreix molt, dóna imatge de salut, higiene i és agradable.

Les dents es taquen amb el temps, o amb la mateixa formació de la dent. Les taques no són totes del mateix color, algunes tendeixen més a marronoses, groguenques o grises.

Quan tendeixen a marrons solen ser causa de la formació de la dent des de petits, la majoria de vegades a causa de les tetraciclines (antibiòtics, molt habituals, a més). Aquests enfosqueixen les dents, quan els pren la mare durant l'embaràs, durant la lactància o en els primers anys de la vida.

Els altres tons tant el groc com el gris, són més, depenent de l'edat i els productes que poden tacar. Amb els anys, les dents també perden el blanc.

Amb l'edat les dents es tornen grogues també per desgast de l'esmalt, que és la part més externa de la dent i que prote...

Només un de cada tres espanyols (35%) va al dentista només quan té algun problema, cosa que ens situa entre els europeus que menys visiten l’odontòleg.


¿Cada quan ens rentarem les dents? Cada dia. Desprès de cada àpat.
 

¿I si no ho fem? Si desitjem una bona protecció i cura de la nostra salut en les dents ho farem. A més, repercuteix en l'alè, la imatge, el sistema digestiu, ...
 

Tinguem en conte l'edat. A més edat menys defenses. Els hàbits els hem d'agafar des de petits, acostumant-nos a una bona higiene dental i prevenint futures malaltíes.
Es important netejar les restes de menjar dels àpats de cada dia i així també eliminar la placa o sarro que s'hi forma. Evitarem que els bacteris no es quedin en la nostre boca i provoquin complicacions i enfermetats.

¿ QUÈ ÉS LA PLACA O EL SARRO ?

La placa dental quasi no es visible al notre ull.  És una capa molt fina de color blanc i g...

Després d´una extracció dental és important es formi un bon coàgul de sang perquè actuarà com un tap que evitarà el sagnat, i permetrà iniciar el procés de cicatrització. 

Si t´acaben de fer una extracció hauràs de seguir una sèrie de consells per tal de mantenir aquest coàgul en l´alveol i per evitar o minimitzar possibles complicacions post-operatòries.

-Mossegar amb fermesa una gassa durant 30-60 minuts. Si passat aquest temps continua sagnant col·locar una altra gasa durant 30-60 minuts més. Si passat aquest temps encara sagna prova de tallar l'hemorràgia mossegant una gasa mollada amb vinagre, o amb Amchafibrin ampolles (de venda en farmàcies). En retirar la gasa, fes-ho amb cura i suavitat.

-Aplicació fred local. Si el teu dentista t´indica l'aplicació de fred local, fes-ho de la següent manera: durant les primeres 24 hores aplica gel sobre la cara a la zona propera a l'extracció (bosses especials...

Ens continuem formant. Aquest Dissabte 26 de Novembre, vàrem assistir al curs d'actualització en Fèrules de descàrrega impulsat per la Societat Catalana d'Odontologia de Catalunya i Balears (Barcelona).

EL CAFÈ I ELS SEUS EFECTES EN LES NOSTRES DENTS I EN LA NOSTRA SALUD

Sabíes que el cafè és la segona beguda més consumida després de l´aigua ?

  • Com pot afectar el cafè a la nostra salud bucal  

    Sabies que el consum de cafè podria ser beneficiós per les teves dents? En proves de laboratori s´ha vist que el cafè posseeix uns components antibacterians (àcid clorogènic, àcid nicotínic i trigogelina) que poden ajudar a prevenir la càries, degut a que redueixen de manera significativa l´adhesió de l´Streptococcus mutans (bactèria responsable de la càries) a la superficie de la dent.

 

   El cafè no produeix cap efecte nociu sobre les nostres dents tret de les antiestètiques tincions. Com podem evitar o minimitzar que el cafè taqui les nostres dents? Consumint-lo de forma moderada (fins a tres cafès al dia) i portant una bona higiene dental (respallant-nos 2-3 vegades al dia i durant almenys 3 mi...

Ens hem adherit al PLA + FAMÍLIA de FANOC per ajudar a les famílies nombroses associades. Podràs gaudir dels següents descomptes:

 

.Gratuït: 1ª Visita, Radiografies Intraorals i Revisions

.Neteja bucal: 35€

.15% de descompte en tots els tractaments odontològics (inclou Ortodòncia i Implants)

Clínica Dental Elisabet Sanjaume, Granollers

...ets un pacient que t´estàs fent un tractament dental amb nosaltres i ens portes a un familiar o un amic a realitzar-se tractament.

T´aplicarem un 5% de descompte en el tractament pendent.

Clínica Dental Elisabet Sanjaume, Granollers

Please reload

NOTÍCIES

© 2016 by Clínica Dental Elisabet Sanjaume

Created by joanmarcfortunyibres